Cursusaanbod - Kinderen

Vertelworkshop (vanaf 9 jaar, 2 uur, max. 25 kinderen)

Tijdens de vertelworkshop maken kinderen kennis met het fenomeen vertellen. Een belangrijk doel is hen te enthousiasmeren om zelf te gaan vertellen. Na een korte inleiding gaan de kinderen aan de slag met spel- en doe- opdrachten. Daarna gaan ze in groepjes aan het werk met een eindopdracht, waarvan het resultaat aan elkaar gepresenteerd wordt.

De vertelworkshop kan plaatsvinden op school, maar ook op een andere locatie. In samenwerking met Jeugdplein Hengelo geef ik kennismakingsworkshops na schooltijd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.jeugdpleinhengelo.nl, onder “Activiteiten”.

Cursus vertellen (vanaf 9 jaar, 10 lessen van een uur, max. 6 kinderen)

Kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het vertellen. Ze leren tijdens deze cursus: een verhaal vertellen, zich te presenteren, naar elkaar te luisteren en feedback te geven. Aan de orde komen onder anderen mimiek, stemgebruik en lichaamstaal. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en daardoor net dat duwtje in de rug om voor een groep te staan. Ze leren zich goed te concentreren en hun taalontwikkeling wordt door het vertellen positief gestimuleerd. Ze krijgen de opdracht om thuis een verhaal te oefenen. In de laatste les mogen de kinderen, die dat willen, hun verhaal presenteren voor familie en bekenden.

De Vertelclub (vanaf 9 jaar, 10 lessen van een uur, max. 6 kinderen)

De Vertelclub is er voor kinderen die het leuk vinden om in clubverband met vertellen bezig te zijn. Kinderen kunnen er een cursus vertellen volgen, maar de Vertelclub is tevens een plek waar kinderen het vertellen met elkaar kunnen blijven oefenen. In 2009 heb ik in samenwerking met Bibliotheek Borne de Vertelclub opgericht. Inmiddels is er al een aantal mooie eindpresentaties gehouden in het amfitheater in Borne. De Vertelclub start op 15 september 2012 ook in Hengelo.

Klik hier voor meer informatie over De Vertelclub.

Website ontwerp: Webton  |   Teksten: Helene Huizenga en Annemiek Maathuis  |   Foto's en Video: Jurriën Huizenga