Ervaar wat een mooi verhaal met je doet...

Cursusaanbod – Volwassenen

 

Cursus Verhalen vertellen (6 bijeenkomsten van 2 uur)

Wil je leren hoe je jouw verhaal echt tot leven brengt? Een verhaal goed vertellen is een kunst op zich. In de beginnerscursus Verhalen vertellen leer je hoe je een verhaal instudeert, en wat de opbouw is. Je leert hoe je de personages in een verhaal tot leven brengt. Ook leer je welke rol je stem, mimiek en lichaamstaal kunnen spelen. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven bij creatieve broedplaats De Vliegende Stoel in Hengelo. Tijdens laatste les mag je een verhaal vertellen aan publiek, bestaande uit vrienden, familie en/of bekenden.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur.
Data: maandag 7, 14 en 28 februari, 7, 14 en 21 maart 2022
Tijd: van 19.30-21.30 uur
Locatie: De Vliegende Stoel, Drienerbeekweg 32, 7557 AN Hengelo
Kosten: € 110,-
Voor meer Informatie: info@zuleika-verhalenverteller.nl, telefoon 06-15576319
Opgave: info@zuleika-verhalenverteller.nl of vliegendestoel@home.nl

Vertelworkshop (1.5 uur, max. 25 personen)

De vertelworkshop is een eerste kennismaking met het vertellen. Na een korte inleiding gaan de deelnemers aan de slag met spel- en doe-opdrachten. Daarna wordt er in groepjes gewerkt aan een eindopdracht, waarvan het resultaat aan elkaar gepresenteerd wordt.

Cursus vertellen (6 lessen van 2 uur, max. 6 personen)

In deze cursus worden de beginselen van het vertellen behandeld zoals:

de opbouw en het instuderen van een verhaal, personages, emoties, stemgebruik, mimiek, lichaamstaal en presentatie. De deelnemers krijgen de opdracht om een verhaal thuis te oefenen. Tijdens de laatste les mogen ze hun verhaal vertellen als eindpresentatie voor familie en bekenden.

Deze cursus start onder de naam “Storytelling” op 2 november 2022 op de Volksuniversiteit (ROC van Twente) in Hengelo. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rocvantwente.nl/volksuniversiteit. Daarnaast wordt deze cursus ook op aanvraag op andere locaties aangeboden.

Cursus interactief voorlezen (3 lessen van 2 uur, max. 10 personen)

Deze cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers van jonge kinderen (0-6 jaar) en mensen die werkzaam zijn met kinderen in deze leeftijdsgroep. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en het is goed om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. De concentratieboog bij jonge kinderen is kort, waardoor ze hun aandacht niet zo lang bij een verhaal kunnen houden. Bij interactief voorlezen wordt het kind actief bij het verhaal betrokken, waardoor er een samenspel (interactie) ontstaat. De aandacht van het kind zal daardoor langer vastgehouden worden en bovendien zal het kind het verhaal op deze manier ook beter begrijpen.

De cursus biedt tips en advies bij het kiezen van een geschikt boek voor jonge kinderen. Elke cursist krijgt de mogelijkheid om zelf een prentenboek interactief voor te lezen.

Deze cursus start onder de naam “Voorlezen is een feest” gepland op 25 januari 2023 op de Volksuniversiteit (ROC van Twente) in Hengelo. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rocvantwente.nl/volksuniversiteit. Daarnaast wordt deze cursus ook op aanvraag op andere locaties aangeboden.

Workshop vertellen met de kamishibai (1,5 uur, max. 15 personen)

De kamishibai is een vertelkastje, dat oorspronkelijk uit Japan komt. Het verhaal wordt verteld met behulp van vertelplaten, die in het kastje geplaatst worden. De kamishibai is goed te gebruiken voor grotere groepen kinderen. Tijdens de workshop wordt gedemonstreerd hoe een verhaal met behulp van een kamishibai verteld kan worden en de deelnemers krijgen nuttige tips om het zelf in de praktijk te brengen.

Privacy en algemene voorwaarden