Ervaar wat een mooi verhaal met je doet...

Cursusaanbod – Volwassenen

 

Storytelling (cursus vertellen, 6 lessen van 2 uur)

In de cursus ‘Storytelling’ leer je stap voor stap een boeiend verhaal vertellen voor publiek. Tijdens deze cursus leer je hoe je met een verhaal anderen kunt raken, boeien en inspireren.

De beginselen van het vertellen worden behandeld, zoals: de opbouw en het instuderen van een verhaal, personages, emoties, stemgebruik, mimiek, lichaamstaal en presentatie. De deelnemers krijgen de opdracht om een verhaal thuis te oefenen. Tijdens de laatste les mogen ze hun verhaal vertellen als eindpresentatie voor familie en bekenden.

Deze cursus start in 2024 op de Volksuniversiteit (ROC van Twente) in Hengelo. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rocvantwente.nl/volksuniversiteit.
Daarnaast wordt deze cursus ook op aanvraag op andere locaties aangeboden.

 

Verhalen vertellen (6 bijeenkomsten van 2 uur)

Wil je leren hoe je jouw verhaal echt tot leven brengt? Een verhaal goed vertellen is een kunst op zich. In de beginnerscursus Verhalen vertellen leer je hoe je een verhaal instudeert, en wat de opbouw is. Je leert hoe je de personages in een verhaal tot leven brengt. Ook leer je welke rol je stem, mimiek en lichaamstaal kunnen spelen. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Tijdens laatste les mag je een verhaal vertellen aan publiek, bestaande uit vrienden, familie en/of bekenden.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur.
Data: de data voor 2024 zijn nog niet bekend.
Tijd: van 19.30-21.30 uur
Locatie: nog niet bekend
Kosten: € 110,-
Meer informatie: wil je op de hoogte worden gehouden zodra er een nieuwe cursus gaat starten? Stuur dan een mail naar info@zuleika-verhalenverteller.nl. 

 

Vertelworkshop (1.5 uur, max. 25 personen)

De vertelworkshop is een eerste kennismaking met het vertellen. Na een korte inleiding gaan de deelnemers aan de slag met spel- en doe-opdrachten. Daarna wordt er in groepjes gewerkt aan een eindopdracht, waarvan het resultaat aan elkaar gepresenteerd wordt.

 

Workshop vertellen met de kamishibai (1,5 uur, max. 15 personen)

De kamishibai is een vertelkastje, dat oorspronkelijk uit Japan komt. Het verhaal wordt verteld met behulp van vertelplaten, die in het kastje geplaatst worden. De kamishibai is goed te gebruiken voor grotere groepen kinderen. Tijdens de workshop wordt gedemonstreerd hoe een verhaal met behulp van een kamishibai verteld kan worden en de deelnemers krijgen nuttige tips om het zelf in de praktijk te brengen.

Privacy en algemene voorwaarden