Ervaar wat een mooi verhaal met je doet...

Cursusaanbod – Kinderen

Vertelworkshop (vanaf 9 jaar, 2 uur, max. 25 kinderen)

Tijdens de vertelworkshop maken kinderen kennis met het fenomeen vertellen. Een belangrijk doel is hen te enthousiasmeren om zelf te gaan vertellen. Na een korte inleiding gaan de kinderen aan de slag met spel- en doe- opdrachten. Daarna gaan ze in groepjes aan het werk met een eindopdracht, waarvan het resultaat aan elkaar gepresenteerd wordt.

De vertelworkshop kan plaatsvinden op school, maar ook op een andere locatie. In samenwerking met Jeugdplein Hengelo geef ik kennismakingsworkshops na schooltijd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.jeugdpleinhengelo.nl, onder “Activiteiten”.

Cursus vertellen (vanaf 9 jaar, 10 lessen van een uur, max. 6 kinderen)

Kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het vertellen. Ze leren tijdens deze cursus: een verhaal vertellen, zich te presenteren, naar elkaar te luisteren en feedback te geven. Aan de orde komen onder anderen mimiek, stemgebruik en lichaamstaal. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en daardoor net dat duwtje in de rug om voor een groep te staan. Ze leren zich goed te concentreren en hun taalontwikkeling wordt door het vertellen positief gestimuleerd. Ze krijgen de opdracht om thuis een verhaal te oefenen. In de laatste les mogen de kinderen, die dat willen, hun verhaal presenteren voor familie en bekenden.

De Vertelclub Oldenzaal (vanaf 9 jaar, 6 lessen van 1,5 uur, max. 6 kinderen)

Verhalenverteller Zuleika organiseert al sinds 2009 Vertelclubs in samenwerking met diverse bibliotheken in Overijssel. Kinderen kunnen er een cursus vertellen volgen, maar de Vertelclub is tevens een plek waar kinderen het vertellen met elkaar kunnen blijven oefenen. Na een aantal succesvolle edities in Borne en Hengelo, met enthousiaste kinderen, is Zuleika een samenwerking gestart met Bibliotheek Oldenzaal.
Zodra het weer kan in verband met de coronamaatregelen hoopt Zuleika Verhalenverteller samen met Bibliotheek Oldenzaal De Vertelclub te starten. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hier terecht voor een cursus verhalen vertellen in clubverband. Na 5 lessen sluit de Vertelclub af met een voorstelling, waar de kinderen hun vertelkunsten laten zien en horen aan (een kleinschalig) publiek.

Waarom vertellen?
Verhalen vertellen is leuk om te doen, maar daarnaast is het ook erg goed voor de taalontwikkeling, het leren presenteren en het zelfvertrouwen.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit zes dagen van 1,5 uur.
Verder informatie volgt. 
Heb je interesse en wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@zuleika-verhalenverteller.nl.

Klik hier voor meer informatie over De Vertelclub.

Privacy en algemene voorwaarden