Ervaar wat een mooi verhaal met je doet...

Cursusaanbod – Kinderen

 

Vertelworkshop (vanaf 9 jaar, 2 uur, max. 25 kinderen)

Tijdens de vertelworkshop maken kinderen kennis met het fenomeen vertellen. Een belangrijk doel is hen te enthousiasmeren om zelf te gaan vertellen. Na een korte inleiding gaan de kinderen aan de slag met spel- en doe- opdrachten. Daarna gaan ze in groepjes aan het werk met een eindopdracht, waarvan het resultaat aan elkaar gepresenteerd wordt.

De vertelworkshop kan plaatsvinden op school, maar ook op een andere locatie.
Heb je interesse en wil je graag meer informatie? Stuur dan een mail naar info@zuleika-verhalenverteller.nl.

 

Vertelcursus (vanaf 9 jaar, 6 lessen van 1,5 uur, max. 6 kinderen)

Tijdens de vertelcursus leren kinderen spelenderwijs de beginselen van het vertellen. Ze leren een verhaal vertellen, zich te presenteren, naar elkaar te luisteren en feedback te geven. Aan de orde komen onder anderen mimiek, stemgebruik en lichaamstaal. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en daardoor net dat duwtje in de rug om voor een groep te staan. Ze leren zich goed te concentreren en hun taalontwikkeling wordt door het vertellen positief gestimuleerd. Ze krijgen de opdracht om thuis een verhaal te oefenen. In de laatste les mogen de kinderen, die dat willen, hun verhaal presenteren voor familie en bekenden.

Waarom vertellen?
Verhalen vertellen is leuk om te doen, maar daarnaast is het ook erg goed voor de taalontwikkeling, het leren presenteren en het zelfvertrouwen.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit zes dagen van 1,5 uur.
Op dit moment zijn er nog geen data gepland. Bij voldoende interesse start er een Vertelcursus voor kinderen.
Heb je interesse en wil je graag meer informatie? Stuur dan een mail naar info@zuleika-verhalenverteller.nl.

 

De Vertelclub (vanaf 9 jaar, 6 lessen van 1,5 uur, max. 6 kinderen)

Verhalenverteller Zuleika organiseert al sinds 2009 Vertelclubs in samenwerking met diverse bibliotheken in Overijssel. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hier terecht voor een cursus verhalen vertellen in clubverband. Ze volgen een cursus vertellen, maar de Vertelclub is ook een plek waar kinderen het vertellen met elkaar kunnen blijven oefenen. Na 5 lessen sluit de Vertelclub af met een voorstelling, waar de kinderen hun vertelkunsten laten zien en horen aan (een kleinschalig) publiek.

Praktische informatie
De Vertelclub bestaat uit zes dagen van 1,5 uur. Op dit moment staat er nog geen Vertelclub gepland, maar bij voldoende interesse start Zuleika weer met een nieuwe Vertelclub.

Privacy en algemene voorwaarden